Imobiliare in Egipt

|


Asa cum spunea cineva (Alexandru Suciu, pe site-ul sau) cica o garsoniera in Egipt ar fi sub 15000 de euro, in Hurghada. Asadar cica ar fi un loc bun pt investit.
Vazand preturile mi'a venit alta idee. Luat o casa/vila si inchiriata astfel incat sa isi plateasca singura creditul la banca si sa ramana si un mic profit.

Am inceput sa cer mai multe oferte de la dezvoltatori imobiliari din Hurghada, Egipt.
In medie, o vila la rosu de vreo 250 mp o gasesti pe la 60k - 70k de euro. Pt a o pune la punct decent in regie proprie mai ai nevoie de vreo 20k, 30k de euro. Asadar pt achizitia unui astfel de imobil si transformarea lui intr'un loc decent si locuibil ai nevoie de cam 100k de euro. Ceea ce inseamna la un credit pe 20 de ani, vreo 900 - 1000 de euro pe luna rata.
Apoi ca lucrurile sa decurca in regula, e nevoie de o persoana prezenta acolo in permanenta (se gaseste o ruda, un prieten vai de capul lui sau altcineva...). Lunar ar avea nevoie si el de vreo 2, 3 sute de euro ca sa traiasca.
Mai adaugam la cheltuielile lunare inca vreo 200 de euro pt utilitati si alte lucruri de trebuinta (apa, curent, internet, detergenti, lenjerii si mai stiu eu ce).
Pt ca lucrurile sa fie ok, persoana de acolo tre sa aibe o masina sa se deplaseze, sa ia turistii de la aeroport, sa ii duca, eventual sa o inchiriezi si lor.
Asta lunar mai cost vreo 300 euro lunar (sa zicem ca luam un logan mcv).
Asadar un minim necesar lunar e cam asa: 1000 + 300 + 200 + 300 = 1800 euro.

In vila ar putea sata 4-6 turisti. Asadar am avea nevoie de grupuri de 4-6 turisti. Daca ei accepta si 8, nu m'ar deranja. Calculul mai departe il voi face pentru 6.
Pentru o saptamana de cazare, ceri minim 450 de euro pentru a acoperi cheltuielile. Asta in conditiile in care am avea un grad de ocupare de 100%. Insa cum asta e f greu de obtinut voi calcula pt 50%. Adica in 5 din 10 saptamani vila sa fie plina.
Astfel suma minima devine 900 de euro pe saptamana.
900/6= 150 de euro pe saptamana de persoana, echivalentul a vreo 25 de euro pe noapte/persoana, un pret decent pentru o noapte in Egipt si nu in vesnica Mamaia.

Pana aici toate calculele ma faceau sa cred ca asta va fi o investitie fara niciun risc aproape si ca punand si 1 pic de munca se va amortiza foarte repede. Si in fond as mai scuti si eu din banii cheltuiti pe concediu.
Dar uitandu'ma, in mare, la pretul unui bilet dus-intors Bucuresti-Cairo am vazut ca el ajunge la 500 euro/persoana.
Asadar, pt o persoana, un sejur in Egipt ajunge la cel putin 650 de euro. La asta se mai adauga bani de cheltuiala, intrari la diverse situri.
Una peste alta 1000 de euro de persoana, suma la care sunt sigur ca aveti pretentia unor servicii excelente, nu cazare intr'o vila facuta in graba.

Mi'a trecut si ideea asta.

0 au comentat. Comenteaza si tu!: